BLOG: Overvol - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

BLOG: Overvol

Door: | 12 november, 2015

Te stellen dat de reiswereld in brand staat is overdreven, maar al het onheil in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika dupeert de sector enorm.

De stroom van honderdduizenden vluchtelingen naar Europa, de nog verder oplaaiende oorlog in Syrië en de vreselijke ramp met de Russische Airbus bij Sharm el Sheikh drukken hun stempel op het alledaagse leven in Europa. De politiek ziet geen uitweg, de nieuwe Koude Oorlog ontstijgt de menselijke maat, terroristische dreiging is angstaanjagend. Eens te meer blijkt hoe kwetsbaar toerisme is. Een bloedige aanval in een resort, een gecrasht vliegtuig in oorlogsgebied, hevige binnenlandse strijd en een vakantieland wordt zomaar van de kaart geveegd.

Touroperators en airlines waken over de veiligheid van hun klanten, volgen de bekritiseerde (negatieve) reisadviezen en zoeken naar veilige bestemmingen. Simpele berichtjes in de krant dat daarnaar wordt uitgeweken. Achter de schermen is er echter veel logistieke creativiteit vereist om betaalbare alternatieven te vinden voor ooit populaire, maar nu no-go areas. Ook reisverkopers zijn er maar druk mee, het kost zeeën van tijd. Heel Europa wijkt echter uit. Overvolle hotels in veilige, zonnige oorden zorgen komende winter voor enorme problemen, van de Canarische Eilanden tot aan Dubai. Die operationele sores valt in het niet bij alle humanitaire drama’s.

Niettemin respect voor de enorme flexibiliteit bij airlines en touroperators hoe zij vakantie-opties voor de branche en consument veilig stellen. Alleen jammer dat BZ’s reisadviezen zoveel negatieve reacties oproepen en ook ANVR’s reisvoorwaarden in diskrediet brengen.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel