Blog: Grillig - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Blog: Grillig

Door: | 14 oktober, 2015

Het ANVR Congres in Abu Dhabi was 8 oktober koud begonnen of op social channels las ik al pleidooien om het voortaan in Nederland te houden. Er willen meer hardwerkende reisagenten bij zijn, feitelijk een compliment voor de brancheorganisatie.

In 2016 vliegt het congres echter waarschijnlijk naar Curaçao en niet naar Texel. Dat past ook beter bij de reisbranche, zeker als het congres naar zo’n populaire bestemming vliegt waarop giganten als TUI, KLM en Corendon elkaar de tent uit vechten. Daarom een tip: het team van Frank Oostdam zou eens kunnen kijken of een livestream verslag – rekening houdend met het tijdsverschil – thuisblijvers tevreden kan stellen. Op de genoemde 8 oktober organiseerde Emerce zijn fameuze eDay in Amsterdam en fêteerde niet-komers op een live videoverslag vol interviews met sprekers, bezoekers en impressies van presentaties.

Zoiets zou passen bij de naar ‘tomorrow travelende’ ANVR: 250 in de Willemstadse zaal en een paar duizend followers in Nederland… Misschien een uitdaging voor de ANVR, al moet de branche grotere problemen het hoofd bieden. Het Midden-Oosten staat in brand en de even trieste als dramatische gevolgen overspoelen Europa. Gevreesd moet worden dat het Europese vluchtelingenprobleem en de oorlogen de reiswereld hard raken. Niet alleen vanwege angst voor gevaar in normaal gesproken uiterst populaire Oost-Middellandse Zeebestemmingen, maar ook door een extreem afwachtende houding om te boeken. De klant is al ‘opgevoed’ met een overvloed aan last-minutes en daar lijkt hij nu gebruik van te moeten gaan maken. Ik vrees een grillig boekingspatroon, zeker voor volgend jaar zomer.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

  1. Kooijmans

    Beste Frank, ik ben het helaas niet met je eens Ik vind het fantastische hoe inspirerend de sprekers zijn maar het is fijn dat er en congres voor de bovenkant wordt gehouden maar er is ook een heel groot midden wat zijn best doet het hoofd boven water te houden. Ik zou het goed vinden dat ons handvatten worden aangereikt die direct op de werkvloer zouden kunnen toegepast, dat er van ideeën worden uit gewisseld hoe wij volgend jaar nog handel binnen kunnen halen. het lijkt mij goed om met de touroperators van gedachten te wisselen hoe zij denken over de toekomst. Maar probeer er een interactief congres van te maken, dan mag de gezelligheid voor mij een stuk minder; een goed gesprek met een boterhammetje kaas kan ook prima zijn. Ik realiseer mij dat je nooit alle leden tevreden kan krijgen maar ben wel van mening dat de reisagent die lid is van de ANVR ook graag zijn stem of mening wil laten horen.

  2. foostdam@anvr.travel

    Beste Jan, nog nagenietend van het succes van het congres, lees ik je blog. Voorlopig verwacht ik niet dat wij ons congres in Nederland zullen organiseren. Het succes van de ANVR congressen van de afgelopen jaren is juist gebaseerd op het unieke format. De reissector mag daar best trots op zijn. Collega’s van andere branches kunnen hun ogen niet geloven dat wij dit, in een zeer concurrentiële markt, met elkaar kunnen doen. Ook sprekers zeggen dit ook telkens weer. Het format, de mix van activiteiten, een ijzersterk inspirerend en inhoudelijk programma en dat allemaal op een aantrekkelijke bestemming, dat allemaal zorgt er voor dat dit congres veel waarde biedt voor deelnemers. Ik ben ongelofelijk blij dat er vergeleken met andere jaren relatief veel reisagenten mee waren. Dat zij ook zeer enthousiast waren over alles geeft voor mij een extra dimensie aan dit laatste congres. Ook de aandacht via de sociale media, de enthousiaste tweets, facebookpostings en de bijdrage van de vakbladen maakt dat velen dit congres min of meer hebben kunnen meemaken. Meer dan andere jaren trouwens. Wel zie ik wat in jouw opmerking over streaming. Dit jaar hebben we al een videoverslag kunnen maken (wellicht dat jullie die op jullie site kunnen zetten?) maar we moeten echt gaan bezien hoe wij zo’n livestreaming voor elkaar kunnen krijgen. Is niet goedkoop maar staat hoog op het wensenlijstje.