BLOG: Blij met nuance - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

BLOG: Blij met nuance

Door: | 12 november, 2015

Als ANVR en betrokken reisorganisaties zijn we blij dat het ministerie van Buitenlandse Zaken tegenwoordig een veel genuanceerder reisadvies hanteert, met kleuren en kaartjes. Het vergt soms wel enige uitleg aan de passagiers, maar het alternatief is dat je een heel land moet dichtgooien. Voor Egypte heeft het ministerie een negatief reisadvies gegeven voor de luchthaven van Sharm el Sheik. Reizigers kunnen gewoon op vakantie blijven gaan naar Hurghada en Marsa Alam aan de Rode Zee. Ik ben het daarom niet eens met sommige politieke partijen die terug willen naar de oude situatie, waarin een ongenuanceerd reisadvies over een bestemming wordt gegeven.

Ik ben ook blij dat we na bijna twee jaar hard werken, samen met de Consumentenbond, nieuwe reisvoorwaarden hebben. Dat is een geweldige stap vooruit. De nieuwe voorwaarden zijn veel flexibeler en bieden een beter level playing field ten opzichte van nieuwe spelers in de branche. Het is een compliment aan iedereen die heeft meegeholpen.

Met een congres voor onderwijs en bedrijfsleven geven we op 19 november een vervolg op Travel Tomorrow, waarin we samen met partijen uit de branche de toekomst van de reissector schetsten. Wanneer we als sector voorbereid willen zijn op de toekomst, hebben we ook relevant onderwijs nodig. Travel Tomorrow kun je beschouwen als startschot voor veel zaken die we in gang willen zetten. Het onderwijs is daar onderdeel van.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel