
ATP Business Travel zegt met verbazing kennis te hebben genomen van het feit dat het Ministerie van Veiligheid en Justitie voor een strafrechtelijk onderzoek heeft gekozen, voor wat tot voor kort een zakelijk geschil betrof.
In een verklaring, die donderdagmiddag werd verspreid, zegt ATP ‘uiteraard’ volledig mee te werken aan het onderzoek van het Openbaar Ministerie en zegt de uitkomsten ervan met vertrouwen tegemoet te zien.
ATP kwam afgelopen dinsdagmiddag ongewild in het nieuws door een huiszoeking van de FIOD, de opsporingsdienst van de belastingdienst.
Het al langlopende geschil met het ministerie betreft volgens ATP de uitleg van contractvoorwaarden over de levering van vliegtickets. ATP hecht eraan te benadrukken dat het gaat om een zakelijk geschil dat eerder is voorgelegd aan de civiele rechter. Volgens de rechtbank zou ATP verzuimd hebben bepaalde kortingen aan het ministerie door te geven. ATP heeft zich altijd op het standpunt gesteld dat het gaat om besparingen die buiten het contract vallen, maar respecteert uiteraard het oordeel van de rechter.
In de civiele zaak gaat het nu alleen nog over vaststelling van de financiële omvang van het geschil. De rechter heeft voor dit onderzoek een onafhankelijk expert benoemd, die nog over de zaak moet rapporteren. Mede hierom is ATP verbaasd over de ingrijpende stap van het ministerie om tot aangifte over te gaan. ATP leidde in 2014 uit eigen onderzoek én onderzoek door een onafhankelijk accountant af dat het een bedrag zou betreffen van rond de zes ton.
ATP hecht er verder aan te benadrukken dat het strafrechtelijk onderzoek alleen de activiteiten van ATP Business Travel betreft en niet de event-activiteiten van ATP.
‘ATP Business Travel is al jarenlang een gevestigde naam in de top van de Nederlandse zakenreiswereld. De organisatie is er trots op om ruim 3.000 bedrijven en organisaties een hoge mate van service te leveren, ondersteund door innovatieve technologie. ATP staat bekend om haar gespecialiseerde dienstverlening, zoals onder meer voor klanten in de offshore industrie, scheepvaart, sport-, retail-, media- en de bloemensector.’