
Arjan Kers, General Manager van TUI Nederland, is vanaf heden ook verantwoordelijk voor de Belgische markt.
Zijn benoeming tot Managing Director TUI BENE is donderdag bekendgemaakt.
Sofie Van den Driessche, tot nu toe verantwoordelijk voor de Belgische markt, gaat als lid van het nieuwe directieteam nauw met Kers samenwerken.
Als Managing Director TUI BENE stuurt Kers de geïntegreerde organisatie in beide landen aan. Hij blijft in die functie rapporteren aan Elie Bruyninckx, CEO van TUI Western Region.
De voormalige topman van TUI Nederland, die al 26 jaar bij de toerismegroep werkt, wordt in zijn nieuwe rol ondersteund door een zeskoppige Belgisch-Nederlandse directie. De samenstelling hiervan is als volgt:
Sofie Van den Driessche: Director Product
Luc Lentjes: Director Trading & Flight Capacity Management
Roosmarijn Quartier: Director of Marketing & Distribution Support
Sebastiaan de Vries: Head of Customer Services BENE & Dutch Caribbean
Inge Goedefroo: Head of Retail Distribution Belgium
Suzanne Goossen: Head of Retail Distribution The Netherlands
Deze nieuwe directie zal vanaf donderdag aantreden en werkt vooral vanuit de hoofdkantoren in Rijswijk (NL) en Oostende (BE). Samen met collega’s vanuit Finance, Legal, IT, HR en Communicatie vormen zij vanaf heden de BENE-Board van TUI BENE.
Kers: ‘Deze nieuwe ploeg biedt een mooie mix van ervaring en jong talent, Belgische- en Nederlandse collega’s; een mooie weerspiegeling van de kansen die wij onze collega’s bieden. Ik kijk er enorm naar uit met dit team de mooie toekomst van TUI vorm te geven.’
Het geleidelijk samenbrengen van de Belgische en de Nederlandse touroperatoractiviteiten binnen TUI is een beweging die al bijna 10 jaar geleden werd ingezet, zegt TUI in een toelichting.
‘Ondersteund door technologische ontwikkelingen die zorgen voor gezamenlijke systemen en processen zijn beide landen nog verder naar elkaar toe gegroeid. De efficiëntie wordt vergroot over de landsgrenzen heen, onder meer door het vermijden van dubbele activiteiten, om het bedrijf in staat te stellen de ambitieuze groeiplannen te gaan realiseren. In het kader van deze integratie is het een logische stap om diverse activiteiten op het gebied van touroperating en commercie in beide buurlanden onder één leiderschap te plaatsen.’
De overgang naar een gezamenlijke BENE-directie is een belangrijke-, maar zeker niet de laatste stap in de integratie. Er volgen nog aanpassingen aan de onderliggende structuren, in nauw overleg met de sociale partners en parallel aan de mogelijkheden die de technologische ontwikkelingen zullen bieden.
TUI BENE is marktleider in beide landen, die afgelopen jaar de vakanties van 4,2 miljoen Belgische en Nederlandse reizigers verzorgde. De gezamenlijke omzet bedraagt 2,8 miljard euro. (Archieffoto TravMagazine).