
Norwegian Cruise Line heeft het programma The Norwegian Edge gelanceerd, een investeringsprogramma om passagiers een luxere cruisebeleving te geven.
Het programma richt zich vooral op het moderniseren van de hele vloot. De modernisering van acht schepen wordt volgens planning in 2018 afgerond. De Norwegian Jade wordt in droogdok gerenoveerd voordat ze in de zomer van 2017 vanuit Hamburg en Southampton uitvaart naar de Scandinavische wateren.
Daarnaast investeert Norwegian Cruise Line in, zoals ze het zelf noemt, ‘nieuwe culinaire belevingen’. Volgens de rederij spelen voor veel gasten de culinaire mogelijkheden aan boord van een cruiseschip een centrale rol bij hun totale vakantiebeleving.
Als onderdeel van het concept ‘Freestyle Dining’ biedt de rederij gasten een breder scala aan mogelijkheden om van te genieten met meer flexibiliteit, in plaats van vaste etenstijden in een restaurant. ‘The Norwegian Edge brengt de diner-ervaring van de gasten naar een heel nieuw niveau. Gasten kunnen in de hoofdrestaurants genieten van nieuwe menu’s die zijn inbegrepen bij de prijs.’
Ook is er aandacht voor de verdere ontwikkeling van het privé-eiland Great Stirrup Cay in de Bahama’s en de opening van de nieuwe resortbestemming Harvest Caye in Belize.
Onder de naam Premium all-inclusive lanceerde Norwegian Cruise Line vorige week zijn nieuwe all-inclusive cruiseconcept op de Nederlandse markt. In Premium all-inclusive is veel inbegrepen, zoals alcoholische- en niet-alcoholische dranken, Lavazza koffiespecialiteiten tijdens maaltijden, servicekosten en fooien, maaltijden bij de buffetten waarbij ter plekke wordt gekookt, barbecues op het dek, informele eetgelegenheden en de hoofdrestaurants, maar ook entertainment, waaronder Broadway-hits, shows, muziek en komedie.
Het concept werd eerder al met succes in Duitsland gelanceerd en wordt nu elders in Europa uitgerold. Voor de verkoop ligt de focus op de reisagent.