
Vier chefkoks met Michelin-ster uit Valencia en de beste maître van de stad lieten zich dinsdagavond in Amsterdam van hun beste kant zien. Ruim 80 genodigden uit de Nederlandse reiswereld woonden het event bij.
Valencia is een populaire bestemming in Spanje, vooral ook bij Nederlandse vakantiegangers, stelde Ana Román, directeur Spaans Verkeersbureau in Den Haag. De stad heeft een eeuwenoud erfgoed, cultuur, natuur, de Fallas-feesten en niet te vergeten Valencia als stad van de marathon. Minder bekend, of zelfs onbekend, is de haute cuisine die de stad biedt. De genodigden in het Tobacco Theater konden kennismaken met de keuken van Valencia via een proeverij-diner van maar liefst 12 gerechten.
Tijdens het diner konden de aanwezigen tevens kennismaken met de wijnen van de Casa MontañaBodegas Enguera en Bodegas Vegamar.
Foto: Ana Román, directeur Spaans Verkeersbureau (tweede van links) tussen de sterrenkoks, met onder andere Frank Oostdam en Gerben Hardeman van de ANVR (derde en vierde van links).Foto: Stephanie Pfundt.