TravMagazine

100 winkels d-reizen open op 1 juli

Marc van Deursen.

Deel dit artikel

Het is de doelstelling dat er 100 winkels van d-reizen opengaan op 1 juli aanstaande, dat heeft Prijsvrij-directeur Marc van Deursen laten weten aan TravMagazine.

Ondertussen is er voor Prijsvrij nog één hobbeltje te nemen tot het ondertekenen van Prijsvrij, namelijk goedkeuring door de ACM, wat Van Deursen positief inziet.

Prijsvrij/REWE kwam halverwege mei tot een deal met de curatoren van D-RT met betrekking tot de doorstart van een belangrijk deel van het d-reizen concern. Daar ontstond vertraging in doordat de IE-rechten nog in het bezit waren van de voormalige eigenaren. ‘Het pandrecht is er af en de betaling is door ons voldaan.’

De oprichter/eigenaar van Prijsvrij laat weten te begrijpen dat de medewerk(st)ers van d-reizen duidelijkheid willen. ‘Vandaag hebben we iedereen geïnformeerd over de doelstelling om op 1 juli de eerste 100 reisbureaus te openen. Daaromheen plannen we een mediacampagne, waaronder op televisie. Volgende week gaan we verder in het contact met de medewerkers, onder andere door middel van een Q&A. D-reizen moet weer gaan leven.’

Van Deursen laat weten onder andere druk te zijn met het aannemen van mensen. ‘We zijn begonnen met HR, zodat we met elkaar de organisatie kunnen herstarten.’ Vorige week liet hij nog weten het jammer te vinden dat CNV de zaken rondom d-reizen traag en schimmig noemde. ‘We hebben pas sinds kort duidelijkheid en zijn direct door gaan pakken. De CNV heeft ons ook nog nooit benaderd. FNV wel en die weten dus wel hoe het loopt, daar hebben we goed contact mee. Het is een groot project met alles behalve een makkelijke start, dus enig begrip daarbij vanuit CNV zou wel op zijn plaats zijn.”

D-rt Groep, het moederbedrijf van d-reizen, werd op 6 april dit jaar failliet verklaard door de rechtbank in Haarlem. Het bedrijf had zelf faillissement aangevraagd. Ten tijde van het faillissement had d-reizen 285 winkels en 1.077 medewerkers.


Deel dit artikel
Exit mobile version