
Nederlandse hotelgasten vinden de inhoud van de minibar te ongezond. Ze missen vers fruit of een vers sapje in het aanbod. Dit blijkt uit onderzoek van Accor Hotels. Over het algemeen worden bier en pinda’s het meest genuttigd uit de minibar. Op een gedeelde tweede plek staan wijn en chips.
Mannen maken vaker gebruik (63 procent) van de minibar dan vrouwen (37 procent). Mannen gaan voor de combinatie bier en pinda’s, terwijl vrouwen voor wijn en chocolade kiezen. Onmisbaar in de minibar is voor de man een koud biertje, voor de vrouw is dit mineraalwater. Alcoholische drank is sowieso favoriet bij de mannen. In de top 5 van meest genomen drankjes uit de minibar, staan bier, wijn en sterke drank.
Nederlander mist verse producten
Opvallend is dat de Nederlander aangeeft verse producten te missen in de minibar. Zij missen vers fruit (22 procent) of een vers sapje (16 procent). Vrouwen kiezen bij gebrek aan een gezond alternatief voornamelijk voor chocolade, pinda’s en candybars, mannen eerder voor hartige snacks als chips, pinda’s of borrelnootjes.
Kwart Nederlanders geeft geen fooi voor roomservice
Iets meer dan 1 op de 3 Nederlanders maakt wel eens gebruik van roomservice. Ruim een kwart (27 procent) daarvan geeft geen fooi, omdat ze al extra betalen voor de service. Wie wel fooi geeft, tast niet heel diep in de buidel: 73 procent geeft tussen de 1 en 5 euro fooi.