TravMagazine

Frankrijk is helemaal klaar voor code geel

Deel dit artikel

Vandaag is in Frankrijk fase 3 ingegaan met verdere versoepelingen van het openbare leven. Dit werd gisteren mede benadrukt door bezoekend staatssecretaris Jean-Baptiste Lemoyne tijdens een branchemeeting in Amsterdam. Dit om aan te tonen dat Frankrijk klaar staat voor toeristen, zeker als straks na Corsica de rest van Frankrijk op geel gaat. De meeting werd verder bezocht door de ambassadeur, ANVR -voorzitter Frank Oostdam, en reisprofessionals op Frankrijk.

Om verwarring te voorkomen: hij zegde toe dat het gele GGD-boekje inderdaad als vaccinatiebewijs gehanteerd kan worden.Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het inmiddels bevestigd.

Maar zoals gezegd gaat nu fase 3 in, gevolgd door meer versoepelingen eind juni. Voor de aanwezige Frankrijk-aanbieders was het vooral zaak het reisadvies zo snel mogelijk op geel te krijgen. De verwachting luidde dat dit niet meer lang gaat duren. Frankrijk heeft Nederland al wel op groen/

De versoepelingen (bron Franse ambassade, Covid-19 – Reizen naar Frankrijk – Frankrijk in Nederland/ La France aux Pays-Bas (ambafrance.org))

Fase 3, vanaf 9 juni (tevens de dag waarop de starttijd van de avondklok wordt verschoven naar 23.00 uur):

 Fase 4, vanaf 30 juni:

 


Deel dit artikel
Exit mobile version