Welkome extra vlucht TUI fly naar Suriname - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Welkome extra vlucht TUI fly naar Suriname

Door: | 18 juni, 2019

TUI fly zal vanaf winter 2019 vaker op Suriname gaan vliegen. Er wordt dan twee maal per week rechtstreeks tussen Amsterdam en Paramaribo gevlogen (dinsdag en zaterdag). TUI fly gaat de twee vluchten op eigen kracht uitvoeren, de code share met SLM gaat stoppen. De extra vluchtcapaciteit  kan bijdragen aan een daling van het prijsniveau op de route, een hot topic in Suriname.

De volgens veel Surinamers onnodige hoge ticketprijs op de route ligt in Suriname al vele jaren onder vuur, en heeft nu ook een al een petitie opgeleverd (https://spreekuit.nl/petitie-lagere-ticketprijzen-voor-de-vliegroute-nederland-suriname/).

De codeshare met SLM wordt gestopt. Toch liggen er nog mogelijkheden volgens TUI.

Arjan Kers, General Manager TUI Nederland; “De samenwerking met Surinam Airways in zijn huidige opzet is beëindigd, wij zijn nog in gesprek om stoelen op elkaars vluchten te verkopen, een zogenaamd ‘interline agreement’.  Veel Nederlanders hebben met Suriname kennis gemaakt als vakantiebestemming en zijn enthousiast. De vraag naar georganiseerde vakanties in Suriname stijgt gestaag en daarom gaan wij zelfstandig verder met de vluchten. Het inzetten van onze Boeing 787 Dreamliner op deze route, heeft een grote bijdrage geleverd aan de tevredenheid van onze reizigers’.

De nieuwe route met TUI fly is ook onder Surinamers zeer populair gebleken. TUI geeft desgevraagd aan dat circa 30 procent van de vluchten bezet is met reizigers die een pakketreis hebben geboekt. Volgens het Surinaamse DAGonline, dat het nieuws vandaag bracht, moet SLM haar Airbus A340 op 1 november in originele staat inleveren bij de leasemaatschappij. Onduidelijk is nog welke vervanging er komt.

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 601 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel