Waarom de Britse overheid Thomas Cook niet hielp - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Waarom de Britse overheid Thomas Cook niet hielp

Door: | 23 september, 2019

De Britse overheid heeft weliswaar aangegeven Britse vakantiegangers naar huis te brengen maar het heeft Thomas Cook niet de laatste helpende hand uitgereikt. Het niet verlenen van de benodigde 226 miljoen euro is de doodsteek gebleken en het einde van de financiële lijdensweg van Thomas Cook. Waarom heeft de overheid dat niet gedaan?

Allereerst zijn de Britten zelfs een van de grootste Europese tegenstanders van staatssteun aan grote nationale bedrijven. Hoewel nog vol in de Brexit, lijkt het standpunt behouden te zijn dat als de Britten er bij overheden van andere landen er op aandringen niet geld te blijven pompen in nationale bedrijven, vaak enkel om het bedrijf staande te houden, het dit zelf dan natuurlijk ook niet kan doen.

Strohalm

Daarnaast, zo melden Britse media, heeft de regering zich afgevraagd of het geen weggegooid geld zijn geweest. Thomas Cook zou weinig hebben aan weer een lening, daar waar het extra eigen vermogen nodig heeft. De overheid werd als laatste strohalm gezien, daar waar verdere private investeerders al eerder hun keerden van het bedrijf.

Deel dit artikel