Column: mij houd je niet voor de gek - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Virtual reality

Column: mij houd je niet voor de gek

Door: | 1 april, 2017

Virtual reality. Je hebt er vast al eens van gehoord. Maar wat het precies inhoudt? Joost mag het weten. Maar jij ook, want volgens Thierry Pul, VR-expert en oprichter van Purple Pill, kunnen wij er in de toekomst niet meer omheen. Met name niet in de reisbranche.

‘Zie’ je het al voor je: met VR-bril op, in je vliegtuigstoel, struin je binnen enkele seconden (alvast) over de boulevard in Sydney. Kijkend op The Opera House en de imponerende skyline. Je kunt het warme briesje nog net niet voelen… In de Businessclass van Qantas is dit dus al mogelijk. Als het ware houd je je eigen brein, met het sturen van bepaalde seintjes, dik voor de gek. 

Tegenwoordig kun je van tevoren ook al even door je hotelkamer ‘lopen’ voordat je deze boekt. De grote vraag is of virtual reality het echte reizen ooit zal vervangen, of dat het meer een verkooptool wordt waarmee klanten een potentiële bestemming alvast kunnen ervaren.

Maar om antwoord te geven op de vraag: nee. Hoe vloekend ik ook op Schiphol bij een lege bagageband stond, mijn backpack in Zulu-land aankwam in plaats van Bangkok, of een niet-identificeerbaar knaagdier een gat in mijn plafond boven mijn bed knaagde in Yogya op Java – nooit en te nimmer zal het passie voor het ‘echte’ reizen vervangen.

Hoe erg je het ook probeert, mij houd je niet voor de gek.  

 

Lees alles over virtual reality en het effect op de reisindustrie in TravMagazine van vrijdag 31 maart.

(Visited 218 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel