Voigt Travel zet in op winters IJsland - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Voigt Travel zet in op winters IJsland

Door: | 1 oktober, 2019

Reisorganisatie Voigt Travel heeft IJsland toegevoegd aan het aanbod van winterbestemmingen in het hoge noorden. In februari en maart vliegt Voigt Travel in samenwerking met Transavia twee keer per week van Amsterdam Schiphol naar Akureyri, in het relatief onbekende noorden van IJsland.

De eerste in Nederland die ’s winters voet aan de grond zet in dit deel van IJsland
“Zo heel ver vliegen is het niet eens, maar het is 100% waar dat Voigt Travel in februari en maart een aantal stoere 4-, 5- en 8-daagse reizen organiseert naar een deel van IJsland waar ’s winters amper mensen komen”, zegt Cees van den Bosch, managing partner van Voigt Travel. “Dus dit is je kans om je een echte ontdekkingsreiziger te voelen!” Hij benadrukt direct dat reizigers die zich aangetrokken voelen tot zo’n avontuur, kunnen rekenen op uitstekend georganiseerde reizen met allerlei bijzondere excursiemogelijkheden maar dat daarvoor in ruil ook wat terugverwacht wordt. “Het is echt een ruige bestemming, zeker in de winter, met soms extreme  weersomstandigheden, heel anders dan in Lapland. Als reiziger moet je avontuurlijk ingesteld zijn en flexibel genoeg om als het ware mee te bewegen met de elementen.”

Wintersporten in IJsland is een magische ervaring
Alleen de IJslandse locals weten hoe mooi de winter hier kan zijn. Je ziet ijzige watervallen, verborgen ijsgrotten en besneeuwde vulkaanlandschappen. Je kunt er paardrijden over de bevroren kratermeren van Myvátn of de zonsopkomst meemaken op een van de best bewaarde vulkaankraters ter wereld. De locals nemen je mee op de sneeuwscootertocht of in een superjeep naar één van de ijzige en reusachtige watervallen. Skiën doe je op de brede pistes van Akureyri die uitkijken over de Atlantische Oceaan waar je orka’s kunt spotten, dolfijnen en zeehonden. Bovendien geldt februari en maart als de beste periode om het noorderlicht te zien, dus wat wil je nog meer?

Rechtstreeks naar Noord-IJsland
De rechtstreekse vluchten naar Akureyri gaan vanaf Amsterdam Schiphol en worden uitgevoerd door Transavia. In de periode van 14 februari t/m 9 maart 2020 vliegt Voigt Travel iedere vrijdag en maandag naar IJsland. Er zijn alles-in-één reizen met coole excursies en activiteiten, individuele fly & drives en uit te breiden basispakketten die je zelf kunt aanvullen met excursies en activiteiten. Of je nu voor een shortbreak kiest of een heerlijke week ertussenuit, elke reis is supergoed verzorgd en belooft alleen maar unieke ervaringen.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel