Staatssecretaris Keijzer (EZ) roept op vouchers te accepteren - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Staatssecretaris Keijzer (EZ) roept op vouchers te accepteren

Door: | 26 maart, 2020

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) roept op vouchers te accepteren. Dat meldt het ministerie van EZ donderdag op Twitter.

Volgens EZ ondervindt ook de toerisme- en recreatiesector grote economische gevolgen van de corona-crisis. Daarnaast gaan uitjes en vakanties van mensen niet door of is het doorgaan onzeker.

‘Ik roep consumenten daarom op om vouchers te accepteren die reisorganisaties nu aanbieden, zoals de zogenaamde corona-voucher van ANVR en SGR. Zo voorkomen we dat bedrijven en organisaties omvallen. We moeten dit met elkaar doen. En als het echt niet anders kan, kun je alsnog je geld terugkrijgen.’

‘Daarnaast doe ik ook een beroep op individuele aanbieders zoals hoteliers en (online) platforms om dit ook aan consumenten aan te bieden of het mogelijk te maken om kosteloos een boeking te wijzigen naar een andere datum.’

ANVR voelt zich gesteund
ANVR-voorman Frank Oostdam laat weten blij te zijn met de oproep van de staatssecretaris. ‘We voelen ons nu gesteund door EZ richting Brussel. We hadden het liefst gezien dat de consument verplicht was een voucher te accepteren, zoals in België, met we zijn hartstikke blij met deze steun.’

Ook ACM staat erachter
Toezichthouder ACM liet woensdag al weten begrip te tonen voor het initiatief van de ANVR om coronavouchers te ontwikkelen. ‘De ACM heeft als toezichthouder meegekeken naar de voorwaarden die aan deze voucher zijn verbonden. Het uitgangspunt daarbij was om een balans te vinden tussen de rechten van consumenten en het voortbestaan van de reisaanbieders’, meldde de Autoriteit Consument & Markt op zijn website.

‘Wij bevinden ons in een uitzonderlijke situatie die negatieve effecten heeft op consumenten én op ondernemers in de reisbranche. Gegeven deze situatie staan wij achter dit initiatief’, stelde Edwin van Houten, directeur Consumenten van de ACM, woensdag.

Foto: Staatssecretaris Mona Keijzer (Foto ministerie van Economische Zaken/Martijn Beekman)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

  1. John Pieterse

    In Zwitserland kan iedere MKB ondernemer vanaf vandaag een lening krijgen door een formulier in te vullen. Renteloos tot 10% van de jaaromzet. De overheid zegt toe dat het geld binnen een half uur op je rekening staat. Als wij dat ook doen dan hebben we geen Corona Vouchers nodig en kunnen we de reiziger een keuze aanbieden tussen restitutie of omboeken. Ondertussen is van NOW en BMKB-C nog geen ene mallemoer gebleken.