Rederijen nemen maatregelen voor Azië cruises - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Rederijen nemen maatregelen voor Azië cruises

Door: | 16 februari, 2020

Er is werk aan de winkel als het gaat om cruisen in Azië, de meeste rederijen hebben aangekondigd reizen in het continent te annuleren, aan te passen of te verplaatsen. Met geboekte passagiers wordt voor een passende oplossing gekozen. Net als de airlines – waar ook per dag de plannen voor China-reizen veranderen in verband met het coronavirus, is het eens te meer raadzaam goed thuis te kijken bij de rederijen wat de laatste updates zijn. Azië is goed voor ongeveer 10 procent van de wereldwijde cruise-industrie, aldus de CLIA.

Met name de problematiek rondom de Diamond Princess-schip uit Japan heeft ervoor gezorgd dat rederijen massaal voor veiligheid en gezondheid kiezen. Princess liet vandaag weten dat alle afvaarten van de Diamond Princess tot en met de afvaart van 20 april zijn geannuleerd. Zolang heeft de rederij nodig om het schip weer op orde te krijgen. De rederij doet er intussen alles aan om de passagiers zo snel mogelijk van het schip te krijgen (zie https://www.facebook.com/PrincessCruises/) Cruises in andere gebieden gaan uiteraard door.

Maar ook andere rederijen maken even pas op de plaats in het continent. Royal Caribbean, Carnaval Corp, HAL, Norwegian, Princess, MSC, P&O, en eigenlijk alle andere bekende namen hebben maatregelen genomen om hun gasten niet nodeloos in gevaar te brengen.

Het coronavirus hakt er stevig in bij de rederijen die te maken hebben met dalende aandelenkoersen en stijgende kosten. Dat gezegd hebbende, de Aziatische markt is nog relatief klein, 10 procent van de hele cruisemarkt. En het is niet te verwachten dat Europese en Caribische cruises – de twee grootste markten met respectievelijk 28 en 32 procent marktaandeel – hinder gaan ondervinden. De verwachting is dan ook dat de markt- eenmaal het hoofd geboden aan het coronavirus, snel moet kunnen herstellen.

foto: archief TravMagazine

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel