Oud Transavia-topman Peter Legro overleden - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Oud Transavia-topman Peter Legro overleden

Door: | 9 maart, 2018

Vandaag is na een kort ziekbed, voormalig president-directeur Peter Legro op 80-jarige leeftijd overleden. Peter Legro, Nederlands-Amerikaans, was president-directeur van Transavia van 1979 tot en met 2002. Als echte pionier heeft hij een cruciale rol gespeeld in de Nederlandse luchtvaartindustrie. Onder leiding van Legro is Transavia van kleine chartermaatschappij omgevormd naar concurrerende low cost airline.

Peter Legro groeide op in Groningen nabij vliegveld Eelde, waar zijn droom om vliegenier te worden ontstond. Vanwege zijn lengte van net onder de twee meter werd hij afgekeurd voor de vliegeropleiding. Na zijn eerste baan bij bandenfabrikant Firestone in Liberia stapte hij over naar Pan American Airlines. Voor PanAm vervulde hij diverse functies overal ter wereld en werd hij uiteindelijk gestationeerd op Schiphol Oost, waar hij later zijn carrière bij Transavia begon.

“We zijn intens verdrietig over het overlijden van Peter”, zegt Mattijs ten Brink, algemeen directeur van Transavia. “Hij was de verbinding met het verleden en op dat verleden bouwen we nog steeds voort. Dat wat ons bijzonder maakt, de manier waarop wij omgaan met elkaar en met onze passagiers, zat in zijn manier van leidinggeven. Met zijn gedrevenheid en persoonlijke aandacht voor iedereen, kreeg hij Transavia in beweging, zowel op de grond als in de lucht”.

Na Legro’s pensionering in 2002 is zijn betrokkenheid bij Transavia even sterk gebleven. In een interview ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Transavia in november 2016 zei hij: “Het klinkt raar, maar Transavia is nog steeds van mij. Emotioneel gezien dan”.
Een buste van luchtvaartpioneer Peter Legro prijkt op Schiphol, naast die van John Block, Martin Schröder en Albert Plesman.

Alle medewerkers en de Raad van Commissarissen van Transavia wensen de familie veel sterkte toe in deze zware periode, zo laat het bedrijf weten.

Peter Legro en zijn Zweedse echtgenote kregen drie kinderen.

(Visited 558 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

  1. Ellen van Zijl

    Gecondoleerd en heel veel sterkte voor de familie