Voormalig Shell-president Benschop nieuwe topman van Schiphol - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Voormalig Shell-president Benschop nieuwe topman van Schiphol

Door: | 9 maart, 2018

De nieuwe topman van Schiphol is bekend. Voormalig Shell-topman Dick Benschop (60) is de beoogde opvolger van Jos Nijhuis als directeur van Schiphol. De benoeming van Benschop moet nog wel worden voorgelegd aan minister Hoekstra van Financiën voor goedkeuring. De raad van commissarissen heeft de oud PvdA-politicus voorgedragen.

De in Driebergen geboren Benschop is dus geen onbekende, ook niet voor het grote publiek. Hij was eerder staatssecretaris van Buitenlandse Zaken namens de PvdA tussen 1998 en 2002. Maar zowel als politicus als werkzaam in het bedrijfsleven heeft hij meerdere maken van nabij met de ontwikkeling van Schiphol te maken gehad. Hij wordt voor vier jaar aangesteld.

Als de goedkeuring er naar verwachting is gekomen – de staat is immers met 70 procent van de aandelen grootaandeelhouder van Schiphol – wacht Benschop verschillende uitdagingen en hoofdpijndossiers, zoals de weinige groeimogelijkheden op Schiphol en het tijdig openen van Lelystad Airport, uiteraard onderdeel van Schiphol.

 

(Visited 272 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel