Onderzoek Booking.com: reizen goed voor je - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Next
event
in

58

days
Scroll naar boven

Top

Onderzoek Booking.com: reizen goed voor je

Door: | 22 mei, 2018

Booking.com heeft wereldwijd 20.500 reizigers ondervraagd naar enkele emotionele effecten als het om reisgedrag gaat. Voor meer dan de helft van de reizigers (55%) heeft hun vakantie voor belangrijke veranderingen in hun leven gezorgd. Velen hebben psychisch baat door te reizen. Maar ook: liefst 71 procent van de reizigers spijt had van een niet gemaakte reis.

Spijt aangaande reizen werd nog onderverdeeld. In dit onderzoek zijn dit de meest gehoorde zaken waarvan de respondent spijt heeft:

  • ik had vaker willen reizen (46%),
  • ik had meer willen reizen toen ik jonger was (35%),
  • ik had meer willen zien van de bezochte landen (29%),
  • ik had naar meer afgelegen bestemmingen willen gaan (25%),
  • ik had avontuurlijker willen reizen (25%).

Generatie Z heeft het meeste spijt: ruim een derde (35%) had avontuurlijker willen zijn en drie op de tien (29%) had naar meer afgelegen bestemmingen willen gaan. Het is niet verrassend dat 32% van de selfie-generatie (18 tot 24 jaar oud) graag meer foto’s had willen maken als aandenken aan hun trip. Dit percentage lag voor de gehele groep respondenten op 23%.

Overwinning

Ondanks spijtgevoelens van een niet gemaakte reis geeft meer dan de helft van de ondervraagde reizigers (53%) aan dat ze hun zorgen over een nieuwe bestemming achter zich hebben gelaten en er toch naartoe zijn gegaan. Vooral Generatie Z vaart met volle kracht vooruit om haar angsten te overwinnen: bijna twee derde van de 18- tot 24-jarigen (61%) ging over de streep. De positieve impact hiervan is dat 44% in de toekomst verder durft te reizen, 41% meer vertrouwen heeft in het leven en 40% heeft een gevoel van persoonlijke overwinning. Ook verdiept reizen bestaande relaties en zorgt het voor nieuwe vriendschappen: bijna een derde van de reizigers (30%) werd closer met hun familie en meer dan een kwart (27%) begon op vakantie nieuwe, langdurige vriendschappen.

Veranderingen

Voor meer dan de helft van de reizigers (55%) heeft hun vakantie voor belangrijke veranderingen in hun leven gezorgd – dit percentage stijgt zelfs tot 71% voor 18- tot 24-jarigen. Bijna een vijfde (19%) heeft hun doel of passie in het leven gevonden, 17% heeft een grote angst overwonnen en 15% heeft een nieuwe taal geleerd. Reizen kan ons ook fysiek en mentaal goed doen: 46% zegt dat reizen een positieve invloed op hun geestelijke gezondheid heeft gehad en 26% besloot beter voor hun lichaam te gaan zorgen.

 

(Visited 440 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel