Blog: No reservations - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Blog: No reservations

Door: | 8 december, 2014

Wat is er lekkerder dan op lange, donkere winteravonden een beetje tv kijken? Weinig, vind ik. Bij mij komt tv kijken al een tijdje neer op Netflix, waar ik me als nauwgezet volger van nieuwe online ontwikkelingen als een van de eersten bij aansloot, en waarop ik dankzij het groeiende aanbod maar niet uitgekeken raak. Mijn kijktip voor uw kerstvakantie is de serie ‘No Reservations’ van Anthony Bourdain, waarvan onlangs weer een nieuw seizoen aan de Netflix-catalogus werd toegevoegd.

En nu denkt u misschien: nóg zo’n volgens alles en iedereen briljant gemaakte serie die ik per se gezien moet hebben? Ja en nee. ‘No Reservations’ is briljant gemaakt en wat mij betreft een must-see, maar Bourdain maakt geen fictie. Integendeel: het is een kook- en reisprogramma waarvoor hij niet alledaagse bestemmingen bezoekt om daar te eten wat de pot schaft. De oogbal van een zeehond
bijvoorbeeld. Zet eens iets anders op tafel tijdens het kerstdiner!

Mij gaat het niet eens om de vaak bizarre ‘local cuisine’, maar om de bestemmingen die kok Tony aandoet en waarover hij zonder enige vorm van reservering vertelt. Geen enkele reportage over de puinhoop na de aardbevingen in Haïti of de gevolgen van de bloedige guerrilla van de Rode Khmer in Cambodja maakte zoveel indruk op me als deze serie. Heeft u geen Netflix? Geef uzelf dan een cadeautje deze decembermaand of bekijk desnoods losse afleveringen van ‘No Reservations’ via 24Kitchen. Zeer de moeite waard!

(Visited 86 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel