Nieuwe reisadviezen voor Finland, Estland en Letland - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Nieuwe reisadviezen voor Finland, Estland en Letland

Door: | 10 augustus, 2020

Finland heeft per 10 augustus opnieuw reisbeperkingen ingesteld voor reizigers uit Nederland, zo laat BuZa weten. Alleen aantoonbaar noodzakelijk (werk)verkeer wordt toegelaten en er geldt een strikte thuisquarantaine bij aankomst in Finland voor een periode van 14 dagen. De kleurcode van het land is daarom aangepast van ‘geel’ (let op Veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Voor meer informatie zie rubrieken ‘Veiligheidsrisico’s en ‘Coronavirus’.

Litouwen

De sterk gestegen besmettingsgraad van het coronavirus in Nederland heeft gevolgen voor reizigers uit Nederland. Vanaf 10 augustus 2020 worden reizigers uit Nederland de toegang tot Litouwen geweigerd. Toeristische reizen zijn dan niet meer mogelijk. Litouwse staatsburgers of buitenlanders met een verblijfsvergunning of een werkvergunning voor Litouwen worden wel toegelaten maar voor hen geldt een verplichte 14 dagen thuisquarantaine, verplichte registratie en verplichting om een test af te laten nemen.. Litouwen legt deze thuisquarantaine maatregelen op om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) op een stabiel laag niveau te houden. De kleurcode van het land is daarom aangepast van ‘geel’ (let op veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). 

Estland

Estland heeft per 10 augustus opnieuw reisbeperkingen ingesteld voor reizigers uit Nederland. Er geldt een verplichte thuisquarantaine van 14 dagen. Estland legt deze thuisquarantaine maatregelen op om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) op een stabiel laag niveau te houden. Omdat het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland is gestegen boven de door de overheid van Estland vastgestelde gewenste besmettingsgraad, geldt voor reizigers uit Nederland bij aankomst in Estland verplichte thuisquarantaine van 14 dagen. De kleurcode van het land is daarom aangepast van ‘geel’ (let op veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen).

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel