Nederlands Hotelchamp haalt 1,75 miljoen euro binnen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Nederlands Hotelchamp haalt 1,75 miljoen euro binnen

Door: | 22 augustus, 2016

De Nederlandse startup Hotelchamp heeft 1,75 miljoen euro aan investeringen binnengehaald. Hotelchamp helpt hoteliers om gemakkelijk meer boekingen via de eigen website binnen te halen. De investering is afkomstig van de oprichters en investeerders uit onder meer de hotel- en e-commerce-industrie. 

Het doel van Hotelchamp is om hoteliers beter in staat te stellen om de bezoekers van hun website te overtuigen een overnachting te boeken. De technologie van de Amsterdamse startup personaliseert de website van de hoteliers op basis van het gedrag van de bezoeker, waardoor die altijd op de juiste manier en op het juiste moment worden aangespoord te boeken. Dit leidt tot aanzienlijk hogere conversie en dat biedt voordelen voor zowel de hoteleigenaren als de gasten, zegt CEO en medeoprichter Kristian Valk: ‘Door onze software te gebruiken op hun eigen websites, worden hoteleigenaren minder afhankelijk van de grote bekende boekingswebsites. Er is vanaf het eerste moment weer rechtstreeks contact tussen het hotel en zijn gasten, wat het een stuk persoonlijker maakt.’

Grote ketens wereldwijd

De technologie van Hotelchamp wordt inmiddels gebruikt door hotels verspreid over heel de wereld. Daar zitten enkele grote ketens en bekende namen bij, zoals het Pallazzo Versace in Dubai, het Baros luxury Maladiven Resort, Amber Hotels in Duitsland en Bilderberg Hotels, StayOkay en WestCord Hotels in Nederland. Recentelijk heeft ook Millennium Hotels zich aangesloten bij Hotelchamp. Laatstgenoemde keten heeft 120 hotels in 79 verschillende steden in Europa, Azië, Verenigde Staten, Midden Oosten en Nieuw Zeeland.

Kosten

Hoteliers betalen bij Hotelchamp een vast bedrag per maand voor het gebruik van de software. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het aantal kamers. Een hotel hoeft geen fee voor het aantal boekingen af te dragen, zoals met bestaande boekingsplatformen wel het geval is. Dit model slaat aan bij hoteliers, blijkt uit de groeicijfers. Momenteel groeit de omzet van de Amsterdamse SaaS-startup elke maand met gemiddeld 77 procent. Hotelchamp verwacht de inkomsten uit abonnementsgeld dit jaar nog eens te verachtvoudigen.

 

Hotelchamp is in 2015 opgericht in Amsterdam door Kasper Middelkoop en Kristian Valk. Het snelgroeiende bedrijf zet zich in om hotels meer directe boekingen en een sterkere relatie met haar gasten te geven. Hiermee wil Hotelchamp niet alleen hotels helpen een gezonde positie te geven voor de komende jaren, maar ook de eindgebruikers helpen een betere service tegen een gunstigere prijs te krijgen. Sinds de start is het team gegroeid tot 25 medewerkers met 7 nationaliteiten. Hotelchamp heeft het hoofdkantoor in Amsterdam en is verder gevestigd in Berlijn en Groningen.

(Visited 157 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel