Nederlander beoogde nieuwe topman Avianca - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Nederlander beoogde nieuwe topman Avianca

Door: | 13 juni, 2019

Een Nederlander gaat aangesteld worden als CEO van de Colombiaanse luchtvaartmaatschappij Avianca. Dit melden meerdere Colombiaanse media. Het gaat om Anko van der Werff, Chief Commercial Officer bij Aeromexico. Ook heeft de Harvard alumnus een verleden bij Qatar Airways en KLM (2006-2009), maar werkt al geruime tijd in Mexico Stad. Avianca bestaat al 99 jaar en vliegt met 189 toestellen naar 108 landen. De Nederlander zal de verlieslijdende airline – 55 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2019 – weer in het gareel moeten krijgen.

De maatschappij was op zoek naar een nieuwe topman nadat CEO Hernan Rincon afgelopen 30 april opstapte na drie jaar aan het hoofd te hebben gestaan.

Avianca heeft het nieuws nog niet formeel bevestigd maar ontkent de naam van de Nederlander niet, die volgens lokale media al met het Avianca bestuur aan het werk is. Meerdere kranten menen dat ze zaak al rond is.

“Met betrekking tot de onlangs in de media gepubliceerde nieuwsberichten waarin namen van verschillende bedrijfsleiders worden genoemd als mogelijke kandidaten om het voorzitterschap van de Holding op zich te nemen, wordt verduidelijkt dat het selectieproces van een prestigieus internationaal bedrijf zijn koers voortzet. en de Raad van Bestuur van de Holding zal verantwoordelijk zijn voor de evaluatie van de uiteindelijke kandidaten om de overeenkomstige beslissing te nemen. ‘

Avianca vliegt momenteel naar 108 bestemmingen in 27 landen. De luchtvaartmaatschappij exploiteerde meer dan 290.000 vluchten in 2018 en vervoerde 30,5 miljoen passagiers. Het heeft 189 toestellen/

Van de Werff wacht de taak het bedrijfsresultaat van de airline omhoog te brengen, de vloot en het bedrijf te reoganiseren.

(Visited 134 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel