TravMagazine

Minister van ’t Wout: afwikkeling faillissement D-rt afwachten

Nederland, Den Haag, 10-06-2020.Bas van ’t Wout, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vanaf juli 2020.Opdrachtgever Ministerie van Algemene Zaken/DPC.Foto: Arenda Oomen

Deel dit artikel

Minister Bas van ’t Wout heeft dinsdag in het vragenuurtje in de Tweede Kamer gemeld dat hij het proces wat betreft de afwikkeling van het faillissement van D-rt afwacht.

De minister antwoordde dit op vragen van SP-kamerlid Van Kent. Van Kent vroeg of de minister bereid was om samen met de branche-organisatie te kijken naar een doorstart.

Dat schrijft de ANVR dinsdag in haar ledennieuws.

​VVD-kamerlid Aartsen stipte de vertraging in de goedkeuring van het Voucherfonds aan. In dit kader wees hij ook op bijvoorbeeld de TVL, waarbij voor het tweede kwartaal pas eind mei een aanvraag kan worden ingediend. Tezamen met de eisen van het Voucherfonds vreest hij een domino-effect.

In de beantwoording gaf minister Van ’t Wout aan dat er aan het bedrijfsleven forse steunpakketten zijn verleend. Het past niet om op de situatie van één  bedrijf in te gaan. Wat betreft de voucherkredietfaciliteit verwees hij verder naar de brief hierover die afgelopen vrijdag is verzonden.

Hij wees suggesties van onnodige vertraging af. Het is nu éénmaal een ingewikkelde regeling, stelde hij. Op 9 december zijn in een brief de contouren van de regeling geschetst. Op 30 maart is een akkoord gekomen van de Economische Commissie in Brussel. Wat betreft de TVL wordt er hard gewerkt door de RVO, maar de regelingen vergen nu éénmaal tijd. (Foto Ministerie van Economische Zaken/Arenda Oomen).


Deel dit artikel
Exit mobile version