TravMagazine

Martine de Knoop en Don Kaspers duo-directie Travel Club en Travel Company

Deel dit artikel

Martine de Knoop (The Travel Club) en Don Kaspers (voorheen D-rt Groep) vormen samen de directie van The Travel Club en The Travel Company. Woensdag werd bekend dat de twee bedrijven nauw gaan samenwerken.

Investeerder Wim Smit, meerderheidsaandeelhouder van The Travel Company, heeft 100 procent van de aandelen van The Travel Club overgenomen.

Beide bedrijven gaan samen onder een nieuwe directie, die wordt gevormd door Martine de Knoop (The Travel Club) en Don Kaspers (voorheen D-rt Groep).

Jeannie Vincent, oprichter van The Travel Club, heeft haar aandelen aan Smit verkocht. Vincent is inmiddels gestopt.
Beide bedrijven gaan nauwer samenwerken, maar blijven in de toekomst als twee aparte entiteiten functioneren, zegt Don Kaspers tegen TravMagazine.

Wim Smit is in de reiswereld bekend van TSI Solutions, het latere Qenner. Hij behoort inmiddels tot de top 5 investeerders in tech start-ups in Nederland.

Een van zijn bedrijven is Bookit, het moederbedrijf van onder andere de merken Weekendjeweg.nl en Bungalows.nl. Ook Casita Travel is onderdeel van Bookit.

De omzet pre-corona van de Bookit Group zou op 300 miljoen uitkomen, volgens de eigen website van de groep bookit.nl.
Daarmee zou een top 5 positie in de reisbranche worden bereikt.

Smit had al langer een meerderheidsaandeel in The Travel Company. Hij heeft inmiddels 100 procent van de aandelen. Bert Thijssen, die een minderheidsaandeel had, stopt per 1 juli.

Annemiek Dieduksman (ZRA Manager) neemt een groot deel van zijn taken over.

Smit wil verder expanderen in de reiswereld en liet zijn ogen op The Travel Club vallen.
Vanaf nu vallen ook The Travel Club en The Travel Company dus onder zijn Bookit Groep.
De naam van Smit werd al genoemd als mogelijke gegadigde voor de overname van een deel van de failliete D-reizen winkels.

The Travel Club en The Travel Company hebben ambitieuze plannen. ‘De twee entiteiten blijven zoals ze nu zijn, maar we willen uiteraard groei realiseren. Ik hoop dat het zo hard gaat, dat ik zelfs moet afremmen’, zegt Kaspers.
Per 1 juli gaat hij officieel aan de slag in zijn nieuwe functie. ‘Dan ga ik eerst samen met Martine de Knoop, mijn mede-directielid, de koers bepalen.’

‘Ik kijk ernaar uit om Don aan boord te hebben om onze ambitie om het beste ZRA / Retail service platform van Nederland te worden te realiseren’, zegt Martine de Knoop, die voorheen de functie van commercieel directeur bij The Travel Club bekleedde.
‘We willen nog meer ZRA’s en andere ondernemers aan ons binden en grote slagen maken op het gebied van data marketing en IT met behulp van ons moederbedrijf.’
De Knoop blijft lid van het ANVR-bestuur, waar zij Kaspers nog van kent die tot vorig jaar mei bestuurslid was. ‘We zijn het dus gewend om samen te werken.’

The Travel Club realiseerde in boekjaar 2019 een omzet van 154 miljoen euro. The Travel Company realiseerde een omzet van 22,3 miljoen. Bron: Top 50 TravMagazine).

Foto: Don Kaspers en Martine de Knoop.


Deel dit artikel
Exit mobile version