LOT Polish neemt Condor over - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

LOT Polish neemt Condor over

Door: | 24 januari, 2020
Polish Aviation Group (PGL), de eigenaar van LOT Polish Airlines (LOT), kondigt de overname van het  Duitse Condor aan. De toekomst van Condor, ex-Thomas Cook luchtvaartmaatschappij en na hun omvallen ondersteund door de Duitse overheid, is daarbij gegarandeerd. ‘Condor wordt het centrum van PGL’s vrijetijdsstrategie met een focus op groei in Duitsland en aangrenzende markten’. De combinatie van LOT en Condor zal een van de toonaangevende Europese luchtvaartgroepen creëren met ongeveer 20 miljoen passagiers per jaar.
De Poolse groep laat weten:
• PGL zal zorgen voor voortdurende stabiliteit en zekerheid voor klanten, partners en werknemers
• De combinatie van LOT en Condor binnen PGL creëert een van de toonaangevende Europese luchtvaartgroepen met Duitsland en Polen als kernmarkten
• Condor wordt het centrum van PGL’s vrijetijdsstrategie met een focus op groei in Duitsland en aangrenzende markten, en bouwt een van de toonaangevende Europese vrijetijdsluchtvaartmaatschappijen
• In de toekomst zal Condor blijven opereren onder leiding van zijn succesvolle managementteam en met zijn eigen merk als de populairste vrijetijdsluchtvaartmaatschappij van Duitsland, die zijn klanten dezelfde kwaliteit, service en betrouwbaarheid biedt.
• De overbruggingsfinanciering verstrekt door de KfW en gegarandeerd door de Duitse federale overheid en de deelstaat Hessen zal volledig worden terugbetaald
‘De acquisitie van Condor past perfect in de strategie van PGL. Het stelt ook de toekomst van Condor veilig en biedt stabiliteit en geweldige kansen voor zijn werknemers, klanten en zakelijke partners. We willen het iconische merk van Condor in Duitsland ontwikkelen en ook introduceren in andere markten in Europa. We heten alle Condor-medewerkers van harte welkom bij de PGL-familie en nodigen ze uit om samen een van de grootste luchtvaartgroepen in Europa te bouwen,’ zegt Rafał Milczarski, voorzitter van de raad van bestuur van PGL.
“We zijn verheugd dat Condor, de meest populaire vrijetijdsluchtvaartmaatschappij van Duitsland, stabiele, ervaren en dynamisch ontwikkelende partners heeft die de toekomst van ons bedrijf veiligstellen. Samen zullen we twee keer zoveel passagiers bedienen, waardoor we een van de grootste luchtvaartgroepen en de toonaangevende groep van vrijetijdsluchtvaartmaatschappijen in Europa vormen. Onze partners en klanten kunnen hun vakantievluchten veilig plannen met Condor ”, zegt Ralf Teckentrup, Chief Executive Officer Condor.
De combinatie van LOT en Condor zal een van de toonaangevende Europese luchtvaartgroepen creëren met ongeveer 20 miljoen passagiers per jaar. Condor zal blijven handelen onder zijn huidige leiderschap en tegelijkertijd profiteren van uitgebreide connectiviteit en operationele synergieën tussen de luchtvaartmaatschappijen. Condor-klanten zullen blijven profiteren van de kwaliteit, service en betrouwbaarheid van Condor, waardoor het bedrijf het belangrijkste merk is voor vakantiereizen en de voorkeurspartner voor touroperators in Duitsland en daarbuiten.
Het door PGL ingediende bod om Condor te verwerven is geselecteerd als het meest aantrekkelijk voor Condor, zijn werknemers, partners, leveranciers en klanten. De transactie zal naar verwachting tegen april 2020 worden afgerond zodra de gebruikelijke antitrustgoedkeuringen zijn verkregen en Condor de beschermende schildprocedure verlaat. Dankzij de investering van PGL kan Condor de van KfW ontvangen lening volledig terugbetalen.
PGL is het toonaangevende luchtvaartbedrijf in Midden- en Oost-Europa. PGL bezit LOT Polish Airlines – een van de oudste en snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen in Europa, met twee dynamisch ontwikkelende hubs in Warschau en Boedapest. LOT werkt op meer dan 120 routes met een sterke voetafdruk in Midden- en Oost-Europa, waaronder 18 langeafstandsverbindingen met Noord-Amerika en Azië. In 2019 vervoerde LOT meer dan 10 miljoen passagiers, meer dan twee keer zoveel als 4 jaar eerder. Het heeft een vloot van 80 vliegtuigen, waaronder 15 Boeing 787 Dreamliners. PGL groep genereerde in 2019 een omzet van ongeveer 1,9 miljard euro.
Condor vliegt zijn gasten al sinds 1956 naar de mooiste vakantiebestemmingen ter wereld. Jaarlijks vliegen ongeveer 9,4 miljoen passagiers met Condor van acht Duitse luchthavens naar ongeveer 90 bestemmingen in Europa, Afrika en Amerika. In het boekjaar 2018/19 genereerde Condor Flugdienst een bedrijfsresultaat van ongeveer 57 miljoen euro en een omzet van ongeveer 1,7 miljard euro. Condor heeft een vloot van meer dan 50 vliegtuigen, die worden onderhouden door haar dochteronderneming Condor Technik volgens de hoogste veiligheidsnormen op haar locaties in Frankfurt en Düsseldorf. Volgens een onderzoek van het Duitse instituut voor servicekwaliteit namens het nieuwszender n-tv, is Condor herhaaldelijk al vele jaren uitgeroepen tot de populairste vakantieluchtvaartmaatschappij van Duitsland.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel