Koppel van cruise gezet vanwege luidruchtige vrijpartij - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Koppel van cruise gezet vanwege luidruchtige vrijpartij

Door: | 5 november, 2019

Een Duits koppel is op Barbados van een cruise van TUI verwijderd vanwege een ‘luidruchtige vrijpartij’ en de daaropvolgende discussie. Het paar was vergeten de balkondeur dicht te doen. Het was de eerste dag van het tweeweekse cruise. Ze klagen nu TUI Duitsland aan. Dit meldt het Duitste Reisereporter.

Renate F en haar man Volker begonnen nogal gepassioneerd aan hun cruise, op de Mein Schiff 5. Iets te, aldus de scheepsleiding, De twee willen deze beslissing en de daaruit voortvloeiende extra kosten niet accepteren en gaan juridische stappen ondernemen tegen Tui Cruises. In een brief aan de rederij, en het Duitste Reisereporter, beschrijft Renate de gebeurtenissen als volgt:

‘Eind januari had het koppel ongeveer twee weken een Caraïbische cruise geboekt op “Mein Schiff 5”. Op 1 april stapten de twee vervolgens op Barbados. Zoals Renate beschrijft, was het paar “gepassioneerd” in zijn hut geweest. Ze vergaten de balkondeur te sluiten. Renate geeft ook toe een beetje luid te zijn geweest. Ze benadrukt dat de seks met wederzijdse instemming was, zonder geweld en zonder de cabine te beschadigen.

Het stel meent, aangezien er geen schade of geweld was, dat de reden moet zijn geweest dat ze te hard waren geweest met seks. Ze hoopten op slechts een waarschuwung. Maar de kapitein was duidelijk: om 1 uur ’s morgens (lokale tijd) moeten de twee van boord met gepakte koffers in Barbados. Met de hulp van Renate’s moeder en hun reisbureau hebben ze op donderdag 4 april een retourvlucht naar Parijs geboekt en verder met de trein naar Duitsland.

Passagier klaagt over psychologische gevolgen, eist geld 
Transfer, accommodatie, retourvlucht: de kosten, bijna 10000 euro, voor het voortijdige einde van de cruise heeft het paar zelf moeten dragen. Renate is van mening: de touroperator en de kapitein hadden hun zorgplicht geschonden en hen hulpeloos achtergelaten. Voor Renate heeft de vakantie zijn sporen nagelaten: ze blijft lijden onder angsten – de eis tot schadevergoeding, schadevergoeding en vergoeding van reiskosten en het bijbehorende juridische geschil zijn omslachtig, zo laat Reiserepoter weten.

Reactie TUI

TUI heeft volgens Reisereporter als volgt gereageerd

“De zaak is ons bekend. De veiligheid van onze gasten is onze topprioriteit. Vanwege een veiligheidsgerelateerd incident hebben we gebruik gemaakt van ons huisrecht en hebben we de gasten gevraagd het schip te verlaten. Dit werd gedaan om de gasten zelf en andere medereizigers te beschermen. Er is al een briefwisseling geweest met mevrouw F. waarin we onze visie op de dingen hebben uiteengezet. Begrijp alsjeblieft dat we geen gedetailleerd commentaar willen geven op de privacy van onze gasten. ”

(Foto: stockmateriaal, niet het beschreven koppel)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel