Griekenland verwelkomt weer cruises - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Griekenland verwelkomt weer cruises

Door: | 31 juli, 2020

Griekenland opent morgen, op 1 augustus, de havens voor cruiseschepen. Het is daarmee een van de eerste landen die de zwaar getroffen cruise-branche een teken van hoop geeft. Volgens de Griekse krant Kathimerini zullen Piraeus, Rhodos, Heraklion, Volos, Corfu en Katakolo heropenen voor cruiseschepen die voldoen aan verhoogde gezondheids- en veiligheidsprotocollen die zijn ontworpen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Concreet betekent dat alle passagiers minimaal 72 uur voor het instappen een negatief COVID-19-testresultaat nodig hebben.

‘Alle cruiseschepen zijn welkom in Griekenland om al hun passagiers een unieke ervaring te bieden’, schreef de minister van Toerisme van het land, Haris Theocharis, in een brief aan de Cruise Lines International Association (CLIA), MSC Cruises, Costa en TUI Cruises. ‘Griekenland is het eerste land dat reageert op de cruisesector door speciaal voor deze vorm van toerisme gezondheidsprotocollen in te voeren. De gezondheidsprocedures die van toepassing zullen zijn op cruiseschepen onder toezicht van de Griekse autoriteiten zijn gebaseerd op EU Healthy Gateways-normen en zijn aangepast aan het Grieks wetgeving en de lokale omstandigheden.’

Zodra een cruiseschip aanmeert en de inspectie op een van de bovengenoemde locaties doorstaat, heeft het toegang tot alle andere havens. Zoals bekend is het aanbod aan cruises zeer flink gedaald de laatste maanden.

(bron Travelpulse, foto Discover Greece)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.