Grenzen IJsland half juni open; BBI Travel hoopvol - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Grenzen IJsland half juni open; BBI Travel hoopvol

Door: | 13 mei, 2020

IJsland stelt zijn grenzen vanaf 15 juni weer open voor internationale bezoekers. ‘Eindelijk wat positief nieuws in deze tijden. Naar ons idee zou IJsland bovenaan de lijst moeten staan van elke vakantieganger’, zegt Fred Falkena, productmanager van specialist BBI Travel.

Volgens een officiële aankondiging van de IJslandse regering zal het land vanaf half juni onder voorwaarden zijn grenzen weer openen.

Er zullen enkele beperkingen en regels zijn, zoals een Covid-19 test op de luchthaven van hoofdstad Reykjavik (Keflavik) bij aankomst of het tonen van een recent gezondheidscertificaat uit het land van herkomst. ‘Het lijkt me voor de hand liggend dat je dat al in Nederland regelt’, zegt Falkena. ‘De ontwikkelingen van tests die zoiets mogelijk maken, gaan momenteel erg snel. Dit zal toch de toekomst van het reizen worden.’

De exacte voorwaarden worden momenteel nog uitgewerkt, zegt Falkena. ‘Zo zal het vermoedelijk ook verplicht worden om een tracing app op je telefoon te installeren, die momenteel al door 40 procent van de IJslandse bevolking wordt gebruikt.’

De regels gelden vooralsnog voor de internationale luchthaven Keflavik. Over de entree via het noordelijk gelegen Akureyri, waar BBI Travel participeert op de Transavia-charter van Voigt Travel, is nog niets bekend.

Volgens Falkena zou IJsland bovenaan de lijst moeten staan van elke vakantieganger.
Hij somt een paar punten op.
De manier waarop IJsland met de pandemie is omgegaan (snelle beslissingen, uitgebreide tests, gedisciplineerde mensen) maakt het land momenteel een van de veiligste plaatsen om te bezoeken.
IJsland kende slechts 1.801 bevestigde gevallen van Covid-19, met totaal 10 sterfgevallen. Slechts 15 mensen zijn nog steeds besmet, waarvan momenteel nog maar 1 persoon in het ziekenhuis behandeld wordt. Er zijn de laatste 5 dagen geen nieuwe gevallen van COVID-19 geconstateerd.
Wereldwijd is IJsland een van de landen waar het meest getest is (al 15 procent van de bevolking is getest) en het land beschikt over een uitstekend gezondheidszorgsysteem en goede hygiëne.

Omdat IJsland het dunbevolktste land van Europa is, heeft het veel ruimte in haar prachtige natuur en goede opties om bijvoorbeeld te wandelen, waarbij je nauwelijks mensen tegen zult komen.
Alles is er kleinschalig, zoals hotels, attracties en restaurants.
Het dagelijkse leven in IJsland wordt geleidelijk weer normaal. Winkels, restaurants, zwembaden, sportscholen en bioscopen gaan weer open en de IJslanders beginnen langzaam maar zeker weer op pad te gaan en vrienden en familie te ontmoeten, nog steeds met de twee meter sociale afstandsregel.
Vanaf 25 mei wordt de limiet voor het verbod op openbare bijeenkomsten verruimd van 50 personen tot 100.

‘Alles hangt af van de vraag wanneer Buitenlandse Zaken de reisadviezen versoepelt en er weer gevlogen kan worden’, zegt Falkena.

De medewerkers van BBI Travel zijn, na acht weken thuis gewerkt te hebben, sinds afgelopen maandag weer teruggekeerd naar het heringerichte kantoor in Eelde, met een stringent corona-protocol. Zodra de vluchten naar IJsland weer geleidelijk hervat zullen worden verwacht BBI Travel dat veel mensen IJsland als een veilige bestemming voor hun vakantie zullen overwegen. ‘Natuurlijk worden ook de ontwikkelingen in de andere BBI-landen, zoals Ierland, Noorwegen, Finland, Zweden en Canada, op de voet gevolgd.’

BBI Travel vliegt naar IJsland vanaf Amsterdam met Icelandair en Transavia. (Foto BBI Travel/Fred Falkena)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel