Eurostar wil vijf maal dagelijks Amsterdam-Londen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Eurostar wil vijf maal dagelijks Amsterdam-Londen

Door: | 7 november, 2018

 

Eurostar, de hogesnelheidstreindienst tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland presteerde een recordomzet in het derde kwartaal van 2018. Het passagiersaantal steeg met 12 procent in vergelijking met het voorgaande jaar (3 miljoen in 2018 vs. 2,69 miljoen in 2017). De omzet steeg met 17 procent (247 miljoen Britse pond in 2018 vs. 211 miljoen Britse pond in 2017). De nieuwe route naar Amsterdam loopt uitstekend, en uitbreiding staat al op stapel, naar een derde dagelijkse rit, met de ambitie voor vijf.

Het vrijetijdsverkeer werd gestimuleerd door het succes van de nieuwe verbinding van Eurostar tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland, met 130.000 extra passagiers die van Londen naar Amsterdam en Rotterdam reisden met de hogesnelheidstrein, sinds deze route in april van dit jaar werd gelanceerd. Om aan de vraag te voldoen, introduceert Eurostar in juni 2019 een derde directe dagelijkse trein vanuit Londen en is het de bedoeling om vier treinen per dag te laten rijden wanneer de regeringen eind 2019 grenscontroles in Nederland introduceren, met zelfs de ambitie voor vijf dagelijkse treinen in de toekomst.

Deze solide prestatie werd gedeeltelijk verwezenlijkt door een sterke zakelijke markt. Het aantal zakelijke reizigers nam jaar-op-jaar met 21% toe, doordat zij steeds vaker kiezen voor het gemak en comfort van de hogesnelheidstrein boven het vliegtuig voor reizen over het Kanaal.

De toename van het aantal passagiers uit de VS, zoals eerder dit jaar gemeld, zette zich voort in het derde kwartaal met een stijging van 6% ten opzichte van een jaar geleden, omdat veel Amerikaanse bezoekers naar Europa kwamen voor het wereldberoemde Ryder Cup golftoernooi in Parijs in september en daarbij met Eurostar tussen Londen en Parijs reisden.

 

 

(Visited 270 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel