Column: Trends van het donker internet - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Column: Trends van het donker internet

Door: | 7 juli, 2017

We zijn halverwege het kalenderjaar, een prima moment voor trends en voorspellingen. Nee, niet weer dat gekakel over boeken via je mobiel, of dat we graag opa en oma meenemen op vakantie, mits ze de rekening maar betalen. Wie na zijn 21ste nog zijn lange vakantie door zijn ouders laat financieren, heeft de ruggengraat van natte spaghetti, maar soit, het is goed voor de branche. Maar we gaan even naar andere donkere krochten van onze branche.

Laten we eens politiek incorrect beginnen. Ik voorspel succesvolle influencers en bloggers op het dark web, de illegale achterkamer van het internet, waar je wapens kunt verhandelen, hardcore Guatemalteekse slaappilen koopt en lieve opgezette kittens op maat kunt bestellen. Ik wil zaken weten die je nooit of nauwelijks ergens lees in de brochures, om mijn vakantievreugd te optimaliseren. Tot hoe laat exact is die derderangs dreundisco open in het resort, is de buffetfriet lauw of heet, wanneer stopt de kindershow en kan het zuipen beginnen, is de wifi slecht of heel slecht, zijn de medegasten Gooische kak, Huize Avondrust, Milf City of Tokkietown? Gewoon iets meer échte info dan ‘gezellige zwembadbar en al jaren favoriet onder landgenoten’.

Don’t do it kids

Zelf blog ik ook op de dark web. Onder hashtag #slaenfruit vertel ik over elk vakantieland precies waar je wel en niet mag opsteken. Ik rook namelijk, niet extreem, maar met een vrolijk drankje zeker. (En daar gaan we: niet doen, bla bla, ongezond, dood, verderf, verslavend, zie de plaatjes). Nu laat ik mij oprecht beïnvloeden door mijn verslaving. Zonnige bestemmingen zijn het probleem doorgaans niet, maar toen ik twee jaar geleden opstak op mijn ligbedje aan het buitenzwembad, werd mij verordonneerd dat dat enkel voor de lobby kon. Ik  werd geen repeater. Idem dito: stedentrips. Parijs En Barcelona zijn rookvriendelijker dan Londen om nog maar te zwijgen het rookloze Noord-Amerika. Gek genoeg zien de Fransen en Spanjaarden er doorgaans gezonder uit, maar dit terzijde. Maar ik, en ik vermoed heel veel ongezond levende Nederlanders met mij, willen het wel minimaal weten. Gewoon, omdat niets menselijks ons vreemd is. (Mails voor uw ongenoegen en voordelen van een rookloze samenleving graag naar info@travelpro.nl, schroom niet)

Kalkoen

Afijn snel door met ander voorspelling. Op het dark web zijn ook wedkantoren actief, uiteraard. Je kunt bijvoorbeeld gokken wanneer Schiphol-topman opstapt. Je kunt er niet heel veel mee winnen want Jos is op het dark web dé kalkoen van 2017. Met andere woorden: die haalt de kerst niet. De zomer zal hem de das om doen. Een das van kasjmier waarschijnlijk. Genoeg is genoeg.

Depp & Pitt

Ten derde filosofeer ik op het dark web alvast wat de afschaffing van de EU-roamingkosten betekent voor vakantie vierend Nederland. Nu elke strandstoel onbeperkt goedwerkende internet-toegang heeft, gaan er nogal wat zaken veranderen. Er wordt geen excursie meer verkocht, alles gaat via goedkopere lokale partijen op Yelp of Tripadvisor. Niet iedereen komt terug maar schrijf de inkosten maar vast af. De kidsclub blijft leeg… want internet. Tieners zijn er wel, maar ook weer niet…want internet. Zalando gaat badpakken op het Spaanse strand bezorgen, Conchita en Manuela die er tot voor kort mee rondzeulden, verliezen hun inkomsten en gaan waarschijnlijk de prostitutie in. Niet dat ze het druk hebben want nu is ook Tinder.es, Grinder.it , Secondlove.be, Hornysheep.co.uk en Feriensex.de onbeperkt te raadplegen. Om het geheel aan Sodom en Gomorra in deze column toch nog met een happy end (nee, niet die) af te sluiten: onze badpakdames Conchita en Manuela komen gelukkig bijtijds tot inkeer, gaan liefdevol de kinderverzorging in, trouwen met Johnny Depp en Brad Pitt en leven lang en gelukkig. Op een mooie zomer!

(Visited 199 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel