Column: Sylvie Meis gaat op reis - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Column: Sylvie Meis gaat op reis

Door: | 17 augustus, 2018

Niets komkommertijd!…Het is de ene breaking story na de andere deze zomer. Er is een klimatologische verstoring gaande die in een beetje Hollywoodfilm de voorbode is van een naderende meteorieten-aanval of de komst van een mega-oceaanmonster (het is een nooit een honderd meter hoge kitten). Maar gelukkig wonen we niet in hartje New York of nabij de Taj Mahal want daar overleef je het dus nooit.

Maar het kan nog erger! Sylvie Meis heeft een paniekaanval gehad omdat ze moest reizen met…enkel handbagage! Ze heeft, zo laat ze in haar column in de Grazia weten, een avond lang YouTube-filmpjes bekeken hoe ze licht moest inpakken. Ik dacht meteen wat jullie nu ook denken: ‘maar waarom Sylvie, je kunt toch bagage in het ruim doen?’. Maar Sylvia was dat al voor: Omdat de bagage in de auto moest passen en het geen roadtrip met een Range Rover was’

Zlatan vs Raffie

Ik hoorde zo’n vijftien jaar geleden voor het eerst over Sylvie op de tribunes bij Ajax. Rafael van der Vaart en Zlatan Ibrahimovic hadden ruzie gekregen in de kleedkamer. Op de tribune gonsde het gerucht dat ‘een of ander TMF-mokkel’ daarvan de reden was geweest. Het Ajax publiek beloonde dat met liedjes over heel erg oude beroepen. Zlatan, veel gehaaider in de afronding, en vast  ook van zijn eventuele escapades, veroverde vervolgens het wereldvoetbal. Onze nationale IQ test-winnaar Rafael trouwde en bezwangerde Sylvie, en dat ging allemaal goed totdat ze een avondje gingen rummikuben met de Boulahrouzjes.

FC Legoland

Daarna ging het bergafwaarts, met iedereen. Hunkemöller bonjourde Sylvie eruit voor Doutzen, Rafael voetbalt nu voor FC Legoland en volgens de laatste geruchten is Sabia Engizek werkzaam bij tolstation Vukpalaz op de snelweg E762 van Tirana naar Mostar. Ik verloor, net als de rest van het land, interesse.

KIA Pikanto

Maar nu is Sylvia terug met belangrijk reisnieuws. We gingen hier met spoed aan het werk. Als eerste: waarom paste er niet meer bagage in de auto? Was het een invalidenwagentje? Zelf een KIA Pikanto kan wel een paar koffertjes aan. Waren er ridicuul veel reisgenoten? Of ging het om een golfwagentje op het privé-eilandje van haar nieuwste lover-zakenman Georgio. Of ging ze naar de sneeuw? Dat vult de koffer! Een instagram-repo ‘Sylvie in Siberië’, gesponsord door een nieuwe Letse lingerie start up ‘Zexy Gurl 3000’?

Porsche Cayenne

Maar nee, het ging om een roadtrip door Zuid-Europa en ook daar zijn Range Rovers te huren. We konden het ons niet voorstellen, maar we concludeerden wel dat een Porsche Cayenne even te hoog gegrepen is voor onze Linda-light.  We belden ook een bevriende huisarts, over die paniekaanval. Normaal wordt het benauwde gevoel met hartkloppingen getriggerd door oprechte angst, veelal gerelateerd aan klein of groot trauma. Kon dat ook bij het inpakken van een koffertje? En o ja… die hele avond Youtube hulpvideo’s? We vonden er heel wat, maar de tips waren steeds hetzelfde. Had Sylvie het een en hetzelfde videootje net zo vaak bekeken totdat ze het begreep?

Tzatziki

Kijk, dat Sylvie waarschijnlijk een ghostwritende junior-redacteur een column in de Grazia bij elkaar laat liegen, moet ze helemaal zelf weten. Net zoals dat ze in die orgie aan onnozelheden eerder overkomt als domme gans dan als een vrouw van de wereld. Maar dat AD, Het Laatste Nieuws, nu.nl, regionale dagbladen en wie al niet meer het klakkeloos en kritiekloos overnemen is verontrustend. Het worden fantastische jaren voor gespecialiseerde (vak)media, in welke branche dan ook, nu veel ooit gerenommeerd journaille is overgegaan tot continue plaatsing van onzinnig non-nieuws, clickbait in tzatzikisaus. Dank je Sylvie! Grazie!

(foto: grazia.nl)

 

 

 

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

  1. Tijn Kramer

    Hallo Renate! Ik heb weinig moeite met roddelnieuws hoor, om het zo samen te vatten, in de daarvoor bekende bladen. Als je het niet interesseert, koop je het niet, net zoals op TV je verder kunt zappen. Ik stoor me er alleen een beetje aan dat het nu echt overal te lezen is, zelfs bij kranten etc die wel aan ‘nieuws zonder knipoog’ doen. Want als je op die manier naar de column van Sylvie gaat kijken, klopt er niet veel meer van haar verhaal. En dat stoort me wel een beetje, types die paniekaanvallen zeggen te krijgen van een inpakprobleempje…wie ze ook zijn, dan sta je wel erg ver van de gewone wereld…maar verder wens ik haar het beste hoor. Haha, maar je hebt wel gelijk dat ik toch opmerkelijk veel van haar wist, dat verbaast mij ook een beetje 😉 Dank voor je reactie en fijne dag!

  2. Renate

    Blijkbaar vinden mensen dit luchtige “nieuws met een knipoog” wel even prima. Ellende genoeg om te lezen toch? Want hoeveel mensen pakten vroeger niet een roddelblad bij de kapper of tandarts. Juist om even “dom” te kunnen lezen, te ontspannen.
    Door op deze manier te schrijven over iemand die je vermoedelijk niet persoonlijk kent, kom je naar mijn idee onsympathiek over. Ik lees tussen de lijnen voornamelijk hoe vervelend je haar vindt en toch weet je heel veel te vertellen over haar 😉