Column: Stop alles, Black Friday komt eraan! - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Column: Stop alles, Black Friday komt eraan!

Door: | 23 november, 2016

Beste reisagent, slecht nieuws, maar even niets kopen vandaag! Beste reisaanbieder, in spoedvergadering, prepareer die hot holiday deals. Tenzij Sylvana Simons ingrijpt is het morgen Black Friday, de overgewaaide consumeerorgie van Oud-Romeinse proporties uit Trumpistan. Ook absoluut in Nederland inmiddels, met Media Markt, Coolblue, Bol, Wehkamp en Zalando en de halve Amsterdamse Kalverstraat. En de reisbranche?

Voor de zekerheid: Black Friday is in de VS de grootste uitverkoopdag van het jaar. Het valt traditioneel meteen na hun Thanksgiving –  dat feest met die kalkoen, familieruzies en schijnheilige tafelspeeches – en betekent voor veel Amerikanen enorme kortingen op heel veel producten. Ze staan er in de VS ’s nachts voor in de rij. De eerste tien klanten een flatscreen TV voor 88 euro, dat werk. Uiteraard is het verder gewoon het Bijenkorf Dwaze Dagen-principe. Een handjevol echte deals en lokkertjes en verder heel veel rotzooi en restpartijen goedkoop inkopen en net doen alsof je ze met grote korting verkoopt, terwijl de winst bij iedere kassa-aanslag weer omhoog tikt.

Spinnende pinmachines

In Nederland merkte ik vooral vorig jaar dat deze ‘feestdag’ niet te onderschatten valt. Het kwam er al aan maar Black Friday was echt een dingetje geworden in onze Nederlandse winkelstraten. Ik liep door het centrum van Amsterdam en er waren toch serieuze deals bij heel veel winkels, 30-50 procent korting op het hele assortiment, dat werk. Tevreden spinnende pinmachines overstemden het draaiorgel. Online knetterde het ook, de ene na de andere aanbieding landde in mijn mailbox en ik ontdekte ook een site met alle deals op een rijtje, die ook dit jaar weer handig zal zijn: www.blackfridaynederland.nl.

Net zoals ik vorig jaar schreef: waar zijn de reisaanbieders? Op de bovengenoemde website schitteren ze door afwezigheid. Vorig jaar kreeg ik zeker wat mails binnen met leuke reisaanbiedingen maar de stekkerboys en modechicks lieten hun tanden beduidend beter zien. Beste reisaanbieders, het is donker en guur weer, half Nederland is verkouden en diep van binnen willen ze geen nieuwe Air Fryer of Australische schapenoorwarmers maar gewoon een weekje zon, en het heerlijke gevoel in de weken vooraf in de wetenschap dat je dat al geboekt hebt. Hop, aan het werk! Maak van black friday een sunny friday! Sylvana ook weer blij.

 

 

 

 

(Visited 1.073 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

 1. De vries

  Beste Tijn,
  Kun je uitleggen wat Sylvana Simons met black friday te maken heeft?
  Vind je dit lollig? Moet ik jou nu ook rekenen tot het groepje ‘ Sylvana pesters’ ?
  Realiseer je even dat deze mevrouw ondertussen beveiliging nodig heeft en bepaald niet gebaat is bij dit opmerkingen, Een ‘vakblad’ onwaardig.
  Rob de Vries

 2. Baltus

  ‘Tevreden spinnende pinmachines overstemden het draaiorgel’… het is een juweetlje van een zin! En Eh dat online geknetter met dagelijkse topvakantiedeals doet Holidayguru.nl al enkele jaren hoor.