Column: snipperdagen… - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Column: snipperdagen…

Door: | 5 september, 2017

‘Vakantieganger wil schoolse snipperdag’ luidde het bericht. Het is allang bekend, de ANVR wil graag door ouders vast te stellen snipperdagen. ‘Het merendeel van de huishoudens mét kinderen is geïnteresseerd in het vrij kunnen inzetten van een schoolse ‘snipperdag’. Zélf bepalen of een kind een dag eerder of een dag langer weg kan blijven, is gewenst bij ruim 75 procent van de ondervraagden’ zo luidt het bericht. En ons aller Frank Oostdam, directeur ANVR, voegt daaraan toe: ‘Niet alleen kan daarmee -extreme- drukte naar en op de vakantiebestemming worden voorkomen, maar draagt ook bij aan een beter milieu, dat bij ons hoog in het vaandel staat.’ Is dit opmerkelijk?

Poes zkt rosbief

Vragen aan ouders of ze vakantie-snipperdagen is vragen aan de poes of deze een plakje rosbief wil. Ik denk ook niet dat de educatieve instanties er wakker van liggen. Natuurlijk is het handig, ik zou meteen tekenen als reisverslaafde ouder, maar ik zet mijn vraagtekens bij de haalbaarheid. Althans volgens deze methodiek. Voor alle argumenten voor, kan ik er als advocaat van de duivel meteen twee tegen bedenken. Halflege klassen – iedereen gaat snipperen net voor of na de vakantie – dat dus het lesprogramma overboord gooit. Extra administratie voor de scholen – geld dat ze beter elders kunnen besteden. En uiteraard de niet te winnen imago-strijd. ‘De Vi-Va-Vakantiebond’ tegen het niet te vermurwen stemmen-trekkende instituut ‘Onderwijs voor de kinderen’. Geen minister of staatssecretaris die zijn of haar vingers daaraan gaat branden.

House of Cards

Nee, dat moet je anders aanpakken, met deze argumenten win je het nooit. De boel spindokteren, Frank Underwooden, omdraaien met een vleugje list & bedrog. Je moet, allereerst, meer eisen dan je wil. ‘ANVR wil vrij opneembare vakanties’. ‘Elke school heeft toch huiswerklessen. Dan kunnen de kinderen dit meteen inhalen en tegelijkertijd hun zwakke punten bijspijkeren. Win-win. Aangezien er dan niet meer aan vakanties wordt geplakt zal dit zich over het hele jaar uitspreiden. De scholen kunnen 365 dagen per jaar blijven draaien wat voor extra werkgelegenheid zorgt en onbetrouwbare potentiele Isis-aanhangjeugd van de lege schoolpleinen houdt. Ook kunnen leraren dan 10 weken achtereen op vakantie in plaats van zes, wat hun tweejaarlijkse burn-outs tegen zal gaan.’

Omkoopbaar

En ten tweede: je moet van de wens een noodzaak maken. Onderzoek van het Kneipp-Oetker Hocheschule in Bader-Meinhoff toont aan dat de onderwijsresultaten van schoolgaande kinderen met 14 procent omhoog gaan bij gespreide en vrij opneembare vakantiedagen. Je hoort een of andere omkoopbaar instituut in, betaalt een berg duiten en fictie wordt werkelijkheid! Wij als pers hebben er dagelijks mee te maken. Tot slot moet er een mate van dreiging zijn. Pak de handelsmissies aan en andere overheidsreizen aan. Neem ze onder de loep, bekijk de effectiviteit, beoordeel de deelnemerslijst op nepotisme en vriendjespolitiek, lek de details naar de pers. Moet je kijken hoe snel we die snipperdagen hebben….

(Visited 230 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel