Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Chaos Airberlin: piloten ziek, Carribean gestaakt

Door: | 12 september, 2017

Airberlin laat weten vandaag meerdere (tientallen) vluchten te moeten annuleren vanwege ‘een buitengewoon hoog aantal ziekmeldingen van piloten’. De bankroete airline liet gisteren weten al haar vluchten naar het Caribisch gebied te staken per 25 september.

De airline laat weten de overlast te betreuren en raadt passagiers aan hun vluchtstatus te controleren op www.airberlin.com/flightstatus. Passagiers van geannuleerde vluchten worden reisalternatieven aangeboden. Zij worden gevraagd niet naar de airport te komen maar contact te zoeken met airberlin Service Centre.https://www.airberlin.com/…/si…/airberlin_service_center.php Passagiers met vluchten binnen een pakketreis dienen hun touroperator te contacteren. Gemaakte onkosten ten gevolge van de annuleringen kunnen worden ingediend via:  www.airberlin.com/complaint.

Vluchten gestaakt

Gisteren liet de airline al weten vanaf 25 september aanstaande alle vluchten naar het Caribisch gebied te staken (vertrek vanaf Düsseldorf). Dat is dus ook inclusief de in Nederland geliefde verbinding naar Curaçao. Ook vluchten naar Cancun (Mexico), Havana en Varadero (Cuba) en Punta Cana en Puerto Plata (Dominicaanse Republiek) worden vanaf die datum niet meer uitgevoerd.

Toekomst?

De toekomst van de airline blijft intussen voer voor speculatie. Het laatste nieuws is dat investeerder en luchtvaartondernemer Hans Rudolf Wohrl een half miljard euro voor de airline heeft geboden. Hij wil daarmee Lufthansa, een andere belangrijke gegadigde aftroeven en een monopoliepositie te voorkomen. Airberlin vliegt vooralsnog door op het overbruggingskrediet van de Duitse overheid maar een spoedige oplossing lijkt steeds noodzakelijker. Die is aanstaande: partijen kunnen nog tot vrijdag 15 september bieden op de failliete luchtvaartmaatschappij, daarna zal er snel meer duidelijk zijn.

 

(Visited 1.052 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel