Catalanen in de virtuele spotlight - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Catalanen in de virtuele spotlight

Door: | 3 december, 2019

Onlangs vond in de Sint Olofskapel in het centrum van Amsterdam Catalonialand plaats. Tijdens het evenement, dat werd georganiseerd ter viering van twee jaar cultureel toerismepromotie van Catalonië in Nederland, konden mensen virtueel kennismaken met de Spaanse regio. Zo kon men onder andere in een bioscoopsetting verschillende korte VR-films kijken over Catalonië, vertelde een virtuele waarzegger jouw ideale vakantie in Catalonië, maakte je kennis met de kunstwerken van onder andere Gaudí en Dalí en kon men plaatsnemen als doelman van FC Barcelona om virtueel penalty’s tegen te houden!

App

Daarnaast was er een speciale app waarin men vragen kon beantwoorden over Catalonië. Degene met de meeste punten won aan het einde van de avond een complete reis naar Catalonië, in de voetsporen van de kunstenaars. In totaal kwamen er zo’n 80 contacten uit de reiswereld en media op de avond af. Gedurende de hele avond werd er natuurlijk geproefd van Catalaanse kaas, vlees, wijn en andere delicatessen.

Succes

Patrick Torrent, directeur van de Catalan Tourist Board, verwelkomde de aanwezigen door te spreken over twee succesvolle jaren, waarin de Nederlanders vaak naar Catalonië zijn gereisd, en zelfs als locals gezien worden die ook buiten de gebaande paden durven te treden. Het succes van Catalonië is volgens hem naast de prachtige stranden, heerlijk eten en rijke cultuur vooral te wijten aan de warme gastvrijheid van de Catalanen.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel