Blog: webslavinnen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Blog: webslavinnen

Door: | 4 juli, 2016

Gadverdamme. Je profileren als de grootste reisblog van Nederland maar nog geen stuiver overhebben voor een copywriter of graphics designer. En dan ook nog durven te stellen dat het goed zou staan op mijn C.V… want GRATIS je diensten verlenen aan een for profit organisatie staat zóóóó goed op je C.V…. Als je wilt dat mensen voor je werken dan moet je ze ook betalen, met pecunia, niet met deze denkbeeldige wollige zogenaamde perks. Daarmee verneuk je de markt, en dat weet je. Je zoekt geen reisfanaten, je zoekt een onnozele hals die JOUW zak komt spekken voor niets…word hier ronduit onpasselijk van.

Het zijn niet mijn woorden maar van ene Tim Slomp op de facebookpagina van Droomplekken.nl. Deze mooie website is waarschijnlijk het grootste reisblog van Nederland. Ruim 61.000 volgers op facebook, indrukwekkend. Maar waarom gaat Tim dan los?

Eigenaar Corno van den Berg zoekt reisfanaten ‘die mij komen versterken met het verder uitbouwen van het grootste reisblog van Nederland…Heb jij een aantal uur per week (minimaal 4 uur) tijd? En, komt ie: ‘Een beloning in de vorm van een salaris is helaas niet mogelijk. Alle opbrengsten worden op dit moment direct in de ontwikkeling van de website gestopt.’

Op facebook was naast heel veel interesse ook kritiek te lezen. Corno reageerde op de nodige posts: ‘Ik snap je punt, maar dit vak is geen vetpot. En er zijn genoeg mensen die graag willen leren hoe je reisjournalist kunt worden. Het is vooral voor hen…’ En: ‘Er is weinig vreemds aan. Ik reis bijna fulltime de wereld over…’ En als argumentatie: ‘Je reist wekelijks via het internet de hele wereld over en ‘Je werkt mee aan het verdere succes van Droomplekken.nl’

Zelf wil ik graag een keer een 747 besturen. Doe ik gratis. Lijkt me top. Ook leuk idee voor de reisbranche? Het apothekerswezen? Maar goed, onder het mom van educatie ongeschoolde amateurs gaan inzetten… Hoe betrouwbaar zijn die nieuwtjes straks eigenlijk? En al die leuke tips ‘die je al reizend over het internet’ gaat delen? Overigens kan dat niet. Je reist écht of je zit waarschijnlijk thuis verveeld op een stoel met je laptop te klooien.

Ik hoop dat Corno bij zinnen komt. Ook voor jullie reisbranche, want dit is echt niet alleen een mediaprobleem. Er wordt uiteraard wel doorgelinkt naar allerlei aanbieders. Zit je met je meerwaarde als reisagent, terwijl elders webslavinnetjes met hun totaal gebrek aan ervaring en opleiding in jouw vijver gaan zitten vissen.

Het was niet mijn bedoeling weer over de blogbubble te schrijven maar ik schrok hier gewoon van. Mijn betoog moge duidelijk zijn: kijk heel goed wie je waarvoor met welk doel en voor welk bedrag inhuurt. En voordat ik als The Bloginator door het leven ga: kijk eens op het mooie justliketotravel.nl, dereisjournalist.nl of op literairetoerist.nl. En beste Tim (etc), als je nu in het kader van je studie toerisme of journalistiek écht het vak wil leren, dan kunnen we altijd kijken we naar een stageplek hier. En niet doorvertellen…betaald!

 

 

(Visited 793 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

 1. Couwenhoven

  Tijn ik las je blog al in de TravMagazine van zaterdag j.l Ik heb het met verbazing gelezen. Corno is al lang bezig met zijn Droomplekken.nl en vanuit mijn interesse en professie heb ik de groei in de jaren gezien en gevolgd. Het is voor mij onbegrijpelijk met 61.000 volgers op Facebook en een website die naar schatting tussen de 50 en 100 duizend bezoekers per maand haalt, te schrijven dat het geen vetpot is.

  Dan doe je als internetondernemer iets fout. Met deze aantallen kun je een voortreffelijke boterham verdienen en goede professionele copywriters betalen om je site te laten groeien. Als je dit op de juiste manier aanpakt kun je meer omzetten dan een gemiddeld reisbureau met 2 a 3 personen en onderaan de streep meer overhouden.

  Zelf heb ik (met mijn echtgenote) een bedrijf dat 8 toeristische websites exploiteert met inspiratie en tips in combinatie met affiliatemarketing (www.erceemedia.eu) en de grootste site is Frankrijkvakantieland.nl en die haalt denk ik meer bezoekers dan droomplekken.nl 🙂

  Om van jezelf, zoals Corno schrijft, te zeggen dat je het grootste reisblog van Nederland bent is een gedurfde uitspraak. FrankrijkVakantieland haalde alleen al de laatste 2 maanden 400.000 unieke bezoekers en vorig jaar gemiddeld 90.000 per maand. Ik zou zeggen kom op Corno, laat je cijfers ook eens zien!

  Misschien is het een idee om Affiliate Marketing in de reisbranche in TravMagazine eens te belichten.

  Ik weet zeker dat er naast eRCeeMedia nog meer partijen in Nederland zijn die omzetten en resultaten halen waar reisbureau’s de vingers bij aflikken. Traditionele reisbureau’s hebben een fantastische kennis van de markt. Maar waarom zijn er geen of nauwelijks reisbureau’s die dit combineren met affiliatemarketing? Of zeg ik nu iets verkeerds 🙂

  Ruud Couwenhoven
  http://www.erceemedia.eu

  PS. ik vind je laatste blogs/columns heerlijk!