Blog: Happy end - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Blog: Happy end

Door: | 8 januari, 2015

Terwijl Amerika de banden met aartsrivaal Cuba eind december aanhaalde, bereikte de vete tussen de VS en Noord-Korea een voorlopige climax. Directe aanleiding was het lamleggen van het Sony-netwerk.

Volgens de VS zat de Grote Leider van Noord-Korea achter deze hack, om zo de release van de speelfilm ‘The Interview’ tegen te gaan. In deze film is in slow motion te zien hoe Kim Jong-un met een raket uit de lucht wordt geblazen – wat mij betreft het enige hoogtepunt van deze matige rolprent, maar de Noord-Koreanen zien dat toch anders.

Het scenario dat zich toen ontvouwde zou zelfs voor een James Bond-film nog te onwaarschijnlijk zijn: in Noord-Korea werd zowel internet als het mobiele netwerk platgelegd en welke grootmacht daarmee zijn tanden liet zien, laat zich raden. De vergeldingsactie die daar weer op volgde, raakte mij persoonlijk. Dit keer waren de PlayStation- en Xbox-netwerken het doelwit, zodat gamers wereldwijd de kerstdagen moesten doorbrengen met vrienden en familie, in plaats van met anonieme online opponenten.

Dat laatste vond ik in het kader van de kerstgedachte dan wel weer mooi. Maar tegelijkertijd is het beangstigend hoe kwetsbaar grote en naar je zou denken goed beveiligde netwerken zijn. Deze affaire zal Hollywood ongetwijfeld inspireren tot nieuwe films, die dan vast ook weer nieuwe reacties uitlokken. Zo wordt entertainment wereldpolitiek, en andersom. Als publiek kunnen we alleen maar blijven hopen op een happy end.

(Visited 118 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel